Menu Sluiten

Diana en Gaby van den Hengel openen op zaterdag 1 februari ’t Seyster Friteshuys in Zeist. Naast verse friet hopen de ondernemers Zeistenaren te enthousiasmeren met ambachtelijke kroketten uit Putten.

De frituur van Diana van den Hengel en haar man Gaby is te vinden op de Slotlaan, de centrale winkelstraat in Zeist. Naast verse friet in een puntzak biedt ’t Seyster Friteshuys een aantal ambachtelijke snacks van een kleinschalige producent in Putten.

Diana van den Hengel. ‘We hebben een aantal kroketten van Floris Kroketten op het menu: rundvlees, rendang, ajam kip en bospaddenstoelen-truffel. Ook de kaassoufle en de gehaktbal komen uit Putten. Hij gebruikt eerlijke producten zoals scharrelvlees, dat vinden we erg belangrijk.’ Daarnaast is er huisgemaakt Indonesisch stoofvlees voor op de friet.

Altijd een frietzaak gewild

De ondernemers richten zich met ’t Seyster Friteshuys vooral op het winkelende publiek. Hun frituur is de eerste die verse friet verkoopt in Zeist. De zaak is 90 vierkante meter groot met bankjes voor wachtende gasten. Gaby zal de zaak draaien met Diana, die een baan heeft als juridisch secretaresse, op de achtergrond. Gaby is degene met horeca-ervaring; hij heeft twee sushi-restaurants gehad. ‘Maar een frietzaak is iets wat hij altijd heeft gewild’, aldus Diana.

Proefbakken

De ondernemers hebben tijdens de voorbereiding hulp gehad van de Meesters van de Friet, die de olie levert en heeft geholpen met proefbakken. ‘Mijn man weet wel hoe het moet, maar er is ons meer in detail uitgelegd hoe je het beste de friet krokant kunt krijgen. Heel leerzaam.’

Bron: Vakblad Snackkoerier

Het concept is lekker genieten van een ouderwetse puntzak verse frites met topping en een klein assortiment snacks, waaronder ambachtelijke kroketten en een eigen gemaakte gehaktbal uit jus.

Wij bezorgen niet, maar meenemen kan altijd. Wij pakken het graag voor u in!